Pečene tikvice pripremljene na salatu odličan su izbor za prilog. Kako se pripremaju pečene tikvice na salatu? Recept je vrlo jedostavan, a priprema traje 15 minuta.
Sastojci za pečene tikvice na salatu
- 1/2 kg tikvica
- 25 dkg crvene paprike
- glavica crvenog luka
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- 1/4 šalice grčkog jogurta
- 2 žlice senfa
- 4 žlice maslinovog ulja
- vezica svježeg kopra
- sol i papar po ukusu
- 1/2 limuna
Priprema pečenih tikvica na salatu
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijua. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili folijom.
Ogulite i narežite luk, te papriku. Stavite luk i papriku na lim za pečenje i pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Stavite u pećnicu na 10 minuta.
Za to vrijeme tikvicu izrežite i narežite na kolutiće. Izvadite lim iz pećnice i u lim dodajte tikvice. Dodajte još nekoliko kapi maslinovog ulja i sve ravnomjerno rasporedite. Vratite lim u pećnicu i pecite još 10-12 minuta, dok tikvice ne počnu omekšati. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Napravite preljev tako da pomiješate jogurt, senf, maslinovo ulje i prstohvat soli i papra. Kopar sitno nasjeckajte i sve zajedno umutite. Na kraju salatu marinirajte s dresingom od jogurta.
Pečene tikvice na salatu su gotove, poslužite ih kao prilog uz glavno jelo prema izboru.