Kada je u pitanju priprema pečenih paprika za zamrzivač, stvari morate poduzeti korak po korak. Naprije krenite s pripremom pečenih paprika.
Prilikom pečenja crvenih paprika koža će napućiti i pocrniti od plamena. Nakon što su paprike pečene i dovoljno ohlađene za rukovanje, koža se lako ljušti, otkrivajući mesnati dio ispod.
Oguljene i ohlađene paprike možete zamrznuti. Paprike možete narezati na pola i zamrznuti cijele paprike. Nakon što su paprike pripremljene po vašem ukusu, spremni ste za zamrzavanje pečenih paprika.
Pečene paprike za zamrzivač osušite papirnatim ručnikom ili čistom krpom za suđe. To će spriječiti opekline u zamrzivaču.
Lim za pečenje obložite malo papira za pečenje i poslažite paprike u jednom sloju. Zamrznite pečene paprike za zamrzivač oko 30 minuta u zamrzivaču, samo dok se izvana ne počne stvrdnjavati. To će pomoći da se ne zgrudaju u zamrzivaču.
Izvadite pleh iz zamrzivača, a pečene crvene paprike stavite u vrećice za zamrzavanje. Uklonite višak zraka iz vrećica i zatim ih dobro zatvorite.
Označite vrećice i datirajte ih, a zatim ih stavite u zamrzivač. Pečene paprike u zamrzivaču možete čuvati nekoliko mjeseci.