Mrkva kao prilog /

Kako se priprema pečena mrkva na tavi?

Image
Foto: Pixabay

Pečena mrkva na tavi odličan je izbor za prilog uz mesno ili riblje jelo. Kako se priprema pečena mrkva na tavi?

12.11.2022.
12:04
Pixabay
VOYO logo

Pečena mrka na tavi je vrlo ukusan prilog koji će se svidjeti svima. Evo kako se priprema pečena mrkva na tavi.

Sastojci za pripremu pečene mrkve na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 mrkvi, oguljenih, uzdužno narezanih na četvrtine pa prepoloviti
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice meda
  • 150 ml vode
  • sol i papar
  • peršin , sitno sjeckani, za ukras (po želji)

Kako pripremiti pečenu mrkvu na tavi?

Za početak pripreme pečene mrkve na tavi zagrijte ulje u vrlo velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu i protresite tavu tako da (skoro sve) bude prerezana strana prema dolje. Kuhajte 5 do 7 minuta bez miješanja dok ne porumene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte preostale sastojke osim peršina. Jednom promiješajte i pustite da se kuha dok voda ne ispari i mrkva se ne počne karamelizirati, oko 3 minute. Promiješajte jednom ili dvaput dok se pečena mrkva na tavi ne karamelizira, a zatim prebacite u posudu za posluživanje. Pospite pečenu mrkvu na tavi peršinom i poslužite toplo. Pečena mrkva na tavi je pripremljena! Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo