Riba se može pripremati na brojne načine, a oni maštovitiji mogu se odlučiti i za paštetu od ribe.
Sastojci za paštetu od ribe:
- 40 g maslaca
- Korica ½ limuna
- 160 g dimljene skuše
- 1 mladi luk
- 1 žličica ljutog umaka od hrena
- 1 žličica sitno nasjeckanog peršina
Ako se odlučite pripremati paštetu od ribe, potrebno je staviti otopljeni maslac, koricu limuna, skušu i mladi luk u multipraktik i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu nakon toga žlicom stavljajte u kalup i zagladite vrh.
Za preljev otopite 15 grama maslaca s hrenom pa umiješajte peršin. Pažljivo žlicom prelijte paštetu od ribe kako bi ga prekrila. Na vrh pritisnite malo peršinova lišća, naribajte malo crnog papra i ohladite da se maslac stisne.
Pripremljenu paštetu od ribe poslužite s kruhom ili krekerima.