Kremasta palenta s jajima i zelenilom izvrstan je zdrav doručak ili večera. Palenta je zapravo kaša od srednje ili grubo mljevenog kukuruznog brašna. Kako se priprema palenta sa jajima?
Sastojci potrebni za pripremu palente s jajima su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice maslaca
- pola šalice palente
- 2 šalice mlijeka
- pola šalice vode
- 30 g sira
- rikola
- cherry rajčice
- maslinovo ulje
- 4 jaja
- sušene rajčice
- papar
Upute za pripremu palente s jajima:
- U posudu srednje veličine dodajte mlijeko, vodu, 1 žlicu maslaca i palentu. Pustite da prokuha pažljivo pazeći i miješajući da smjesa ne zakipi. Umutite sir i smanjiti vatru da krčka uz stalno miješanje.
- Kuhajte uz miješanje 20 minuta. Isključite vatru, ali ostavite lonac na toplom plameniku. Povremeno promiješajte dok pripremate ostale sastojke.
- U zdjelu srednje veličine stavite rikolu, prepolovljene cherry rajčice i sušene rajčice. Stavite na stranu.
- U tavu dodati 1 žlicu maslaca da se otopi i dodati jaja. Pomoću gumene lopatice pomičite jaja po tavi dok se stvara skuta. Kuhajte do željene spremnosti.
- Upotrijebite preostalu 1 žlicu maslinovog ulja i prelijte zdjelu zelenim povrćem i rajčicama miješajući rukama kako biste dobro prekrili sve listove i rajčice.
- U dvije široke plitke zdjele razdijelite vruću palentu i žlicom je rastanjite. Na vrh stavite polovinu meko umućenih jaja i polovinu mediteranskog povrća
- Prelijte malo maslinovog ulja i stavite malo svježe mljevenog crnog papra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa