Svatko voli ukusnu teletinu ispod peke, ali kako postići da teletina postane sočna i mekana. Donosimo provjereni recept za marinadu sa soja umakom koji će učiniti teletinu ispod peke najmekšom koju ste ikad probali.
Sastojci potrebni za pripremu marinade za pacanje teletine za peku su:
- crni papar
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml soka od limuna
- 2 žlice soja umaka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica šećera
- 1/2 kg teletine
Prvo što trebate učiniti kada pripremate marinadu za pacanje teletine za peku je začiniti teletinu s obje strane crnim paprom. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, soja umak, češnjak i šećer. Smjesu promiješajte i u nju stavite teletinu.
Ostavite teletinu da stoji u pacu najmanje 3 do 4 sata. Što dulje pacate teletinu, to će ona imati snažniji okus i bit će mekša. Kada je pacanje teletine za peku gotovo, možete nastaviti sa pripremom teletine ispod peke.