Kuharica /

Kratki vodič za pacanje teletine za peku

Image
Foto: Pixabay

Kako bi teletina pripremljena ispod peke bila mekana i sočna važna je dobra marinada. Pratite recept kako izgleda pacanje teletine za peku.

8.9.2022.
9:58
Pixabay
VOYO logo

Svatko voli ukusnu teletinu ispod peke, ali kako postići da teletina postane sočna i mekana. Donosimo provjereni recept za marinadu sa soja umakom koji će učiniti teletinu ispod peke najmekšom koju ste ikad probali.

Sastojci potrebni za pripremu marinade za pacanje teletine za peku su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • crni papar
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica šećera
  • 1/2 kg teletine

Prvo što trebate učiniti kada pripremate marinadu za pacanje teletine za peku je začiniti teletinu s obje strane crnim paprom. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, soja umak, češnjak i šećer. Smjesu promiješajte i u nju stavite teletinu.

Ostavite teletinu da stoji u pacu najmanje 3 do 4 sata. Što dulje pacate teletinu, to će ona imati snažniji okus i bit će mekša. Kada je pacanje teletine za peku gotovo, možete nastaviti sa pripremom teletine ispod peke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo