Mediteranska kombinacija limuna, maslinova ulja, češnjaka, origana i majčine dušice lijepo nadopunjuje svaki komad janjetine, od kotleta preko janjećeg buta do janjećih ćevapa. Neka se janjetina paca nekoliko sati kako bi se okusi proželi.
Sastojci za pac za janjetinu:
- 2 limuna
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 2 do 3 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice svježeg lišća origana, sitno nasjeckanog
- 1 žličica svježeg lišća timijana, grubo nasjeckanog
- 1 cijeli list lovora
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice grubo mljevenog crnog papra
Skupite sve sastojke. Iscijedite sok od 2 limuna u manju posudu.
Uz mućenje polako ulijevajte maslinovo ulje u limunov sok. Dodajte preostale sastojke i promiješajte. Ostavite pac za janjetinu da odstoji na sobnoj temperaturi 10 minuta prije upotrebe.
Ovaj pac možete koristiti na svim komadima janjetine. Planirajte pacanje kotleta i malih komada oko 4 do 5 sati, a velike komade poput janjećeg buta treba pacati 8 do 24 sata. .