zapečeni krumpir /

Ovo jelo ćete obožavati jesti uz odreske s roštilja!

'Kuhar i pol' pokazao nam je kako spremiti jelo koje može biti odličan prilog uz pečeno meso ili odreske s roštilja.

22.5.2012.
18:00
VOYO logo

Zapečeni krumpir:

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je vrhnje kuhalo, preselite ga u vatrostalnu zdjelicu, na sve naribajte parmezan i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.

  1. 1 kg krumpira
  2. 1 luk
  3. 2 dcl vrhnja za kuhanje
  4. 8 dkg maslaca
  5. češnjak
  6. sir parmezan u komadu
  7. sol
  8. papar
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk nasjeckajte na krupnije kolute. U zagrijanu posudu stavite maslac, pustite da se otopi, dodajte luk i malo češnjaka. Dok se luk i češnjak pirjaju, očistite krumpir i narežite ga na tanke ploške.

Narezani krumpir dodajte na luk i češnjak. Posolite, popaprite i pustite da se skupa pirja oko minutu i pol. Nakon toga dodajte dovoljno vrhnja za kuhanje da pokrije cijeli krumpir.

Nakon što je vrhnje kuhalo i povezalo se sa škrobom iz krumpira, preselite ga u vatrostalnu zdjelicu, na sve naribajte parmezan i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, 30 minuta.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo