Puretina je savršen komad mesa koji je idealan izbor za glavno jelo. Postoje različiti načini kako pripremiti puretinu od jednostavnih do kompliciranih. Donosimo jednostavan način kako pripremiti puretinu najprije na tavi, a zatim u pećnici.
Sastojci za pripremu puretine:
- 4 pureća odreska
- 2 žlica ulja
- 2 češnja češnjaka
- sok od limuna
- žličica ružmarina - prema želji
- žličica timijana - prema želji
- sol
- papar
Kako pripremiti puretinu:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Napravite marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, ružmarina, timijana, soka od limuna, soli i papra.
Dobro utrljajte marinadu u pureće odreske i ostavite oko 20 minuta da se marinada dobro upije. Nakon toga pecite na tavici pureće odreske oko 3 minute sa svake strane.
Nakon toga prebacite ih u lim za pečenje i pecite u pećnici oko 15 minuta. Kada je puretina pečena, izvadite odreske na tanjur i poslužite uz prilog i salatu prema želji.