Ako imate peku vrijeme je da sami probate pripremiti jelo ispod peki. Priprema jela u peki je vrlo jednostavna, zahjevno je samo pripremiti peku, odnosno dobar žar u kojem će se peka peći. Jelo se priprema u posebnom loncu namjenjenom baš za pripremu jela ispod peke.
Sastojci za pripremu peke:
- 2 kg teletina
- 1 kg krumpira
- 3 glavice crvenog luka
- 5 češnja češnjaka
- 3 rajčice
- 3 paprike
- 2 mrkve
- ulje
- sol
- papar
- začini prema ukusu
Kako pripremiti peku:
Napravite dobar žar na kojem ćete peći peku. U posebnu posudu za peku stavite ulje i zagrijte.
Za to vrijeme pripremite meso - u komadu ili narezan na odreske. Stavite meso u zagrijanu peku, dodajte povrće narezano na veće komade. Začinite sa soli, paprom i začinima prema ukusu.
Pecite peku oko 3 sata ovisno o tome pečete li meso u komadu ili ne. Provjerite nakon nekog vremena je meso mekano. Kada je meso pečeno maknite iz peke i poslužite uz salatu prema želji.
Priprema mesa i povrća u peki je vrlo ukusan i sočna.