Batci su mnogima omiljeni komad mesa. Postoje različiti načini i recepti kako se pripremaju. Donosimo osnovni i jednostavan recept kako pripremiti bateke marinirane u marinadi s češnjakom i začinima. Svakako ispobajte ovaj recept i pripremite ukusno glavno jelo koji će oduševiti vaše ukućane.
Sastojci za pripremu bataka:
- 4 pileća batka
- 2 žlice ulja
- 2 režnja češnjaka
- žličica paprike
- žličica origana
- sol
- papar
- sok od limuna
Kako pripremiti batake:
Napravite marinadu od ulja, češnjaka, paprike, origana, soli, papra i soka od limuna. Dobro marinirajte pileće batke i ostavite u marinadi oko pola sata.
Kada su batci marinirani zagrijte ulje natavi i pržite batke oko 5 minuta s jedne i 2 s druge strane.
Premjestite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzijusa. oko 25 minuta ovisno o debljini mesa.
Pečene pileće batke poslužite uz prilog prema želji.