Kuharica /

Orly način pohanja - isprobajte novu tehniku pohanja

Image
Foto: Pixabay

U kulinarstvu i pripremi jela je uvijek poželjno biti kreativan i maštovit te isprobavati nove i različite recepte. Ako ste se već zasitili ustaljenog načina pripreme mesa, onda svakako isprobajte orly način pohanja.

8.7.2023.
11:12
Pixabay
VOYO logo

„À l’Orly“ je francuski kulinarski izraz koji se koristi za opisivanje Orly načina pohanja koji uključuje umakanje namirnice u smjesu od brašna, vode i piva, sličnu smjesi za palačinke. Orly načinom pohanja najčešće se poha bijela riba poput lista ili bakalara. Ova metoda poznata kao francuski način pohanja nerijetko se koristi u kulinarstvu, a hrani daje hrskavu i zlatno-smeđu vanjštinu. Bez obzira na to radi li se o piletini, ribi ili povrću, orly način pohanja može poboljšati okus i teksturu jela.

Proces pohanja metodom „orly“ uključuje nekoliko koraka. Za početak, hrana se priprema tako da se nareže na odgovarajuće komade ili filete. Zatim, slijedi priprema smjese za umakanje. Uobičajeno je hranu umočiti u jaja koja su prethodno umućena, a nakon toga je obložiti krušnim mrvicama ili brašnom pomiješanim sa začinima po osobnom ukusu. Važno je osigurati da hrana bude ravnomjerno obložena smjesom kako bi se postigao ujednačen izgled, ali i okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je hrana obložena, slijedi proces prženja. Ulje se zagrijava u tavi ili dubokom ulju kako bi bilo dovoljno vruće za prženje hrane. Komadi mesa pažljivo se stavljaju u vruće ulje i prže sve dok ne postanu hrskavi i zlatno-smeđi. Prilikom prženja neophodno je održavati pravilnu temperaturu ulja i okretati meso kako bi se osiguralo ujednačeno prženje s obje strane. Nakon prženja, hrana se izvadi iz ulja i stavi na papirnati ručnik da se upije nepoželjan višak masnoće. Taj korak pomaže u očuvanju hrskave teksture i sprječava da hrana bude previše masna.

Rezultat orly načina pohanja je meso koje je hrskavo izvana, a sočno i meko iznutra. Ova tehnika pohanja često se koristi za pripremu piletine, ribljih štapića, kozica ili pohanog povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo