Kuharica /

Pravilan omjer riže i vode za rižoto

Image

Kako napraviti savršeni rižoto? Za pripremu kremastog rižota vrlo je važno napraviti dobar omjer vode i riže.

20.11.2021.
15:29
VOYO logo

Rižoto je poznato jelo koje se može pripremati u raznim kombinacijama, primjerice, piletinom, svinjetinom, plodovima mora, povrćem, gljivama, itd. Kako napraviti savršen rižoto? Koji je pravila omjer vode i riže za rižoto?

Priprema rižota prilično je jednostavna i brza ako slijedite osnovna pravila za kuhanje riže. Naime, ako u početku ne stavite dovoljno vode kasnijim dolijevanjem vode sigurno ćete pogriješiti i staviti preveliku količinu vode. Rezultat će biti prekuhana riža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi izbjegli takvu situaciju i skuhali savršenu rižu, upotrijebite sljedeći omjer riže i vode za rižoto – 1 šalica riže na 3 šalice vode. Riža je kuhana nakon što upije svu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo