Kuharica /

Pravilan omjer riže i vode za rižoto

Image

Kako napraviti savršeni rižoto? Za pripremu kremastog rižota vrlo je važno napraviti dobar omjer vode i riže.

20.11.2021.
15:29
VOYO logo

Rižoto je poznato jelo koje se može pripremati u raznim kombinacijama, primjerice, piletinom, svinjetinom, plodovima mora, povrćem, gljivama, itd. Kako napraviti savršen rižoto? Koji je pravila omjer vode i riže za rižoto?

Priprema rižota prilično je jednostavna i brza ako slijedite osnovna pravila za kuhanje riže. Naime, ako u početku ne stavite dovoljno vode kasnijim dolijevanjem vode sigurno ćete pogriješiti i staviti preveliku količinu vode. Rezultat će biti prekuhana riža.

Kako bi izbjegli takvu situaciju i skuhali savršenu rižu, upotrijebite sljedeći omjer riže i vode za rižoto – 1 šalica riže na 3 šalice vode. Riža je kuhana nakon što upije svu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike