Ovaj klasični recept za jednostavni gulaš sočan je i ukusan. Dodatak jabučnog octa daje finu slatkoću i dubinu okusa. Ovaj goveđi gulaš priprema se od pirjane govedine, krumpira, mrkve i jabučnog soka kuhanog na laganoj vatri.
Sastojci za jednostavni goveđi gulaš su:
- 2 kilograma govedine
- 8 mrkvi, tanko narezanih
- 6 srednjih krumpira, tanko narezanih
- 2 jabuke, nasjeckane
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice majčine dušice
- 120 grama nasjeckanog luka
- 200 ml jabučnog octa
Kada pripremate ovaj recept za jednostavni gulaš najprije stavite mrkvu, krumpir i jabuke u posudu. Dodajte meso i pospite solju, majčinom dušicom i nasjeckanim lukom. Jabučni ocat prelijte preko mesa. Poklopite gulaš i kuhajte na laganoj vatri 8 do 10 sati. Zgusnite sok mješavinom brašna i hladne vode, oko 2 žlice brašna i 2 žlice vode, kuhajući na visokoj temperaturi dok se ne zgusne. Ovaj jednostavni gulaš već je gotov i spreman za posluživanje dok je topao. Dobar tek!