Azijska kuhinja / Kako pripremiti najbolji i ukusni recept za tempuru?

Image
Foto: Pixabay

Želite se okušati u azijskoj kuhinji? Tempura je savršen recept za početak. Donosimo najbolji recept za tempuru koji će vas oduševiti.

10.9.2022.
14:41
Pixabay
VOYO logo

Tempura je popularno japansko jelo od povrća i plodova mora obloženih vrlo laganim i prozračnim tijestom. Poslužuje se u japanskim restoranima diljem svijeta, može se jednostavno napraviti kod kuće. Tempura je zapravo smjesa u koju se umaču plodovi mora i povrće te se prže na ulju.

Sastojci potrebni da pripremite najbolji recept za tempuru su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica višenamjenskog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 šalica vode
  • Kockice leda

Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili tempuru je prosijati brašno u zdjelu kako biste uklonili grudice i kako bi brašno postalo svijetlo i mekano. Prosijano brašno ostavite sa strane. Pomiješajte vodu i kockice leda u šalici. Pomoću cjedila procijedite vodu i dodajte je u zdjelu s razmućenim jajetom.

Sljedeće što je potrebno učiniti kada pripremate najbolji recept za tempuru je dodati prosijano brašno u zdjelu s jajima i vodom te pomiješajte da se smjesa sjedinji. Najbolji recept za tempuru je gotov te možete nastaviti sa pripremom plodova mora i povrća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo