Tempura je popularno japansko jelo od povrća i plodova mora obloženih vrlo laganim i prozračnim tijestom. Poslužuje se u japanskim restoranima diljem svijeta, može se jednostavno napraviti kod kuće. Tempura je zapravo smjesa u koju se umaču plodovi mora i povrće te se prže na ulju.
Sastojci potrebni da pripremite najbolji recept za tempuru su:
- 1 šalica višenamjenskog brašna
- 1 veliko jaje
- 1 šalica vode
- Kockice leda
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili tempuru je prosijati brašno u zdjelu kako biste uklonili grudice i kako bi brašno postalo svijetlo i mekano. Prosijano brašno ostavite sa strane. Pomiješajte vodu i kockice leda u šalici. Pomoću cjedila procijedite vodu i dodajte je u zdjelu s razmućenim jajetom.
Sljedeće što je potrebno učiniti kada pripremate najbolji recept za tempuru je dodati prosijano brašno u zdjelu s jajima i vodom te pomiješajte da se smjesa sjedinji. Najbolji recept za tempuru je gotov te možete nastaviti sa pripremom plodova mora i povrća.