Pire krumpir najbolji je dio svakog obroka za nedjeljni ručak ili blagdan i savršen prilog uz gotovo sve! Posebno se dobro slažu s umacima pripremljenim s mesom. Pogledajte naš recept za najbolji pire krumpir.
Sastojci za najbolji pire krumpir:
- 1800 g krumpira
- 3 češnja češnjaka po želji
- pola šalice otopljenog slanog maslaca
- 1 šalica mlijeka ili vrhnja
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Najbolji pire krumpir – priprema:
Ogulite i narežite krumpire, stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom. Dodajte režnjeve češnjaka (ako koristite) i pustite da prokuha, kuhajte bez poklopca 15 minuta ili dok vilica ne omekša. Dobro ocijedite kako biste napravili najbolji pire krumpir.
Zagrijte mlijeko na ploči štednjaka (ili u mikrovalnoj) dok se ne zagrije. Krumpiru dodajte maslac i počnite gnječiti. Gnječilicom za krumpir malo po malo ulijevajte zagrijano mlijeko kako biste postigli željenu gustoću. Posolite i popaprite. Poslužite najbolji pire krumpir još dok je vruć.