Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Svijet štrudla /

Najbolja štrudla sa sirom - recept i priprema

Ovaj recept za najbolju štrudlu od sira tradicionalni je i ukusan desert koji je savršen za posebne prilike ili slatki užitak. Najbolja štrudla sa sirom napravljena je od lisnatog tijesta i punjen kremastom smjesom od sira.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ukoliko želite napraviti najbolju štrudlu sa sirom izdvojite malo vremena i uživajte. Evo recept za najbolju štrudlu sa sirom.

Najbolja štrudla sa sirom sastojci:

1 paket smrznutog tijesta, odmrznutog

120 g ricotta sira

120 g svježeg sira

60 g ribanog parmezana

30 g nasjeckanog svježeg peršina

2 češnja češnjaka, mljevena

1 jaje, tučeno

sol i papar, po ukusu

maslac ili ulje

Najbolja štrudla sa sirom upute:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte ricotta sir, svježi sir, parmezan, peršin, češnjak, jaje, sol i papar. Položite jedan list tijesta na čistu površinu i premažite ga maslacem ili uljem. Položite drugi list na vrh, premažući svaki puterom ili uljem dok idete. Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite otprilike polovicu filo listova.

Raširite smjesu sira preko tijesta, ostavljajući rub od oko rubova. Čvrsto zarolajte tijesto, počevši od duže strane, kako biste oblikovali štrudlu. Stavite štrudlu na pripremljeni lim za pečenje i vrh premažite razmućenim jajetom. Pecite savijaču oko 25-30 minuta, ili dok tijesto ne porumeni. Pustite najbolju štrudlu sa sirom da se ohladi nekoliko minuta prije rezanja i posluživanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike