Ukoliko želite napraviti najbolju štrudlu sa sirom izdvojite malo vremena i uživajte. Evo recept za najbolju štrudlu sa sirom.
Najbolja štrudla sa sirom sastojci:
- 1 paket smrznutog tijesta, odmrznutog
- 120 g ricotta sira
- 120 g svježeg sira
- 60 g ribanog parmezana
- 30 g nasjeckanog svježeg peršina
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- 1 jaje, tučeno
- sol i papar, po ukusu
- maslac ili ulje
Najbolja štrudla sa sirom upute:
Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte ricotta sir, svježi sir, parmezan, peršin, češnjak, jaje, sol i papar. Položite jedan list tijesta na čistu površinu i premažite ga maslacem ili uljem. Položite drugi list na vrh, premažući svaki puterom ili uljem dok idete. Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite otprilike polovicu filo listova.
Raširite smjesu sira preko tijesta, ostavljajući rub od oko rubova. Čvrsto zarolajte tijesto, počevši od duže strane, kako biste oblikovali štrudlu. Stavite štrudlu na pripremljeni lim za pečenje i vrh premažite razmućenim jajetom. Pecite savijaču oko 25-30 minuta, ili dok tijesto ne porumeni. Pustite najbolju štrudlu sa sirom da se ohladi nekoliko minuta prije rezanja i posluživanja.