Svijet štrudla / Najbolja štrudla sa sirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za najbolju štrudlu od sira tradicionalni je i ukusan desert koji je savršen za posebne prilike ili slatki užitak. Najbolja štrudla sa sirom napravljena je od lisnatog tijesta i punjen kremastom smjesom od sira.

17.1.2023.
14:13
Pixabay
VOYO logo

Ukoliko želite napraviti najbolju štrudlu sa sirom izdvojite malo vremena i uživajte. Evo recept za najbolju štrudlu sa sirom.

Najbolja štrudla sa sirom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 paket smrznutog tijesta, odmrznutog
  • 120 g ricotta sira
  • 120 g svježeg sira
  • 60 g ribanog parmezana
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 jaje, tučeno
  • sol i papar, po ukusu
  • maslac ili ulje

Najbolja štrudla sa sirom upute:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje. U srednjoj zdjeli pomiješajte ricotta sir, svježi sir, parmezan, peršin, češnjak, jaje, sol i papar. Položite jedan list tijesta na čistu površinu i premažite ga maslacem ili uljem. Položite drugi list na vrh, premažući svaki puterom ili uljem dok idete. Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite otprilike polovicu filo listova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raširite smjesu sira preko tijesta, ostavljajući rub od oko rubova. Čvrsto zarolajte tijesto, počevši od duže strane, kako biste oblikovali štrudlu. Stavite štrudlu na pripremljeni lim za pečenje i vrh premažite razmućenim jajetom. Pecite savijaču oko 25-30 minuta, ili dok tijesto ne porumeni. Pustite najbolju štrudlu sa sirom da se ohladi nekoliko minuta prije rezanja i posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo