Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice jedan je od načina kako možete pripremiti šampinjone. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.
Potrebni su slijedeći sastojci:
- Sprej za kuhanje, za tavu
- 1 šampinjoni
- 2 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka, mljevena
- krušne mrvice
- sol
- Svježe mljeveni crni papar
- 1/4 svježe ribani parmezan, plus još za preljev
- 1 krem sir
- 2 žlice svježe sjeckanog peršina, plus još za ukrašavanje
- 1 žlica svježe sjeckane majčine dušice
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namažite lim za pečenje sprejem za kuhanje. Gljivama uklonite stabljike i nasjeckajte. Na lim za pečenje stavite kape gljiva.
U srednjoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte nasjeckane stabljike gljiva i kuhajte dok većina vlage ne ispusti, 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu pa dodajte krušne mrvice i pustite da se malo prepeče, 3 minute. Začinite solju i paprom. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
U velikoj zdjeli pomiješajte mješavinu stabljika gljiva, parmezan, krem sir, peršin i majčinu dušicu. Začinite solju i paprom. Kapu od gljiva napunite filom i pospite s još parmezana.
Pecite dok nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta.
Za posluživanje ukrasite peršinom.