Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice kao predjelo ili prilog uz glavno jelo
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice jedan je od načina kako možete pripremiti šampinjone. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.
Potrebni su slijedeći sastojci:
Sprej za kuhanje, za tavu
1 šampinjoni
2 žlice maslaca
2 režnja češnjaka, mljevena
krušne mrvice
sol
Svježe mljeveni crni papar
1/4 svježe ribani parmezan, plus još za preljev
1 krem sir
2 žlice svježe sjeckanog peršina, plus još za ukrašavanje
1 žlica svježe sjeckane majčine dušice
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namažite lim za pečenje sprejem za kuhanje. Gljivama uklonite stabljike i nasjeckajte. Na lim za pečenje stavite kape gljiva.
U srednjoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte nasjeckane stabljike gljiva i kuhajte dok većina vlage ne ispusti, 5 minuta. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu pa dodajte krušne mrvice i pustite da se malo prepeče, 3 minute. Začinite solju i paprom. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Pecite dok nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, 20 minuta.