Pripremite pile na nešto drugačiji način, pripremite punjeno pile. Priprema jela punjeno pile je jednostavna, a rezultat je izvrsno jelo.
Nadjev za punjeno pile:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Korica 1/2 jučerašnjeg kruha
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 3-4 šnitice suhe slanine (po ukusu)
- 1 pileća jetrica (adekvatna količina nekih drugih)
- 1-2 žlice kosanog peršina
- 1,5 - 2 dl mlijeka
- krušne mrvice po potrebi
- vegeta
- sol, papar
- začini po ukusu timijan, origano
- po želji šampinjoni, sjeckana paprika
Punjeno pile:
- 1 pile
- sol, papar
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Pile nasolite izvana i iznutra, po želji iznutra namažite senfom
- Za punjenje stavite na malo masnoće najprije slaninu, zatim luk i malo posolite i popaprite
- kad malo omekša dodajte kosana jetrica (ili 2 velike žlice kvalitetne jetrene paštete)
- pustite da se malo rashladi…
- u isto vrijeme na velikoj tavi ili u pećnici malo popržite (posušite) kockice kruha
- U zdjelu dodajte mlijeko, jaje 2 žličice vegete, papar, peršin (ostale začine po ukusu) i razmutite
- dodajte luk, slaninu i jetrica i razmutite
- dodajte kruh i umiješajte smjesu srednje tvrdu, po potrebi dodajte mlijeka ili krušne mrvice
- Napunite pile i pecite ga cca 1, 5 h na 200 C
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa