Glavno jelo /

Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom

Image

Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom idealno je glavno jelo. Kombinacija mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusomu musaki odlična je kombinacija.

29.8.2021.
15:04
VOYO logo

Recepti za pripremu musake su različiti, donosimo vam recept za pripremu musake od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom.

Kako se priprema musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 1,5 kg bijelog krumpira
  • 900 g mljevene svinjetine
  • 2 komada luka srednje veličine
  • 500 ml paste od rajčice
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml tople vode
  • 2,5 žličice morske soli
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žlica mažurana osušena
  • 1/2 žlice sušene majčine dušice
  • 1/2 žlice mješavine povrća iz juha
  • 1 žlica mrvica
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 40 g naribanog cheddara
  • 15 g parmezana
  • 10 dkg slanine narezane na trakice
  • narezani kiseli kupus

Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir skuhajte u slanoj vodi, cijeli i neoguljen. Nakon što je krumpir kuhani, ohladite ga i ogulite.

U tavi zagrijte 50 ml suncokretovog ulja, a zatim ispržite nasjeckani luk. Začinite žličicom morske soli i pirjajte luk oko 2-3 minute na umjerenoj vatri dok ne omekša i postane proziran. Dodajte mljeveno meso i pržite te miješajte dok ne dobije bjelkastu boju.

Dodajte oko 250 ml umaka od rajčice i oko 100 ml tople vode, malo promiješajte pa začinite sušenim mažuranom, svježe mljevenim paprom, pola žličice morske soli i sušenim timijanom. Meso dinstajte na umjerenoj vatri oko 15 minuta.

Dvije žlice suncokretovog ulja izlijte lim za pečenje i pospite žlicom krušnih mrvica. Narežite krumpir u posudu za pečenje, začinite ga s pola žličice morske soli, a zatim rasporedite po krumpiru mljeveno meso i dodjate oko 50 ml umaka od rajčice. Narežite slaninu na meso i prekrijte s preostalim krumpirom. Začinite s pola žličice soli, dodjate ostatak rajčice i naribajte sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite musaku na 200 stupnjeva oko pola sata dok krupir ne dobije lijepu bakrenu boju.

Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom je gotova, poslužite ju toplu s kiselim kupusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo