Mousse krema jedna je od najboljih čokoladnih krema koje se mogu koristiti za torte, kolače, ali i samostalno kao dreset u čaši. Priprema je vrlo jednostavna, radi se od samo nekoliko sastojaka. Kako napraviti mousse kremu za torte otkriva recept.
Sastojci za mousse kremu za torte:
šalica tamne čokolade, narezane na komadiće
2 šalice slatkog vrhnja
4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
1/2 šalice šećera
Na pari otopite tamnu čokoladu, maknite sa vatre i ostavite da se ohladi. Umutite slatko vrhnje u zasebnoj posudi.
U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umutite žumanjke u čvrstu kremastu smjesu, a zatim postepeno umiješajte otopljenu tamnu čokoladu.
Dodajte umućeno slatko vrhnje u smjesu od čokolade i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim, postupno umiješajte bjelanjke u smjesu od čokolade, lagano i nježno miješajući sve dok se sve ne sjedini. Mousse krema za torte je gotova i može se koristiti.