VRIJEME JE ZA SALATE /

Morska delicija na tajlandski način

'Došlo je vrijeme i za salate, ovaj put od lignje. Bit će na tajlandski način, što znači da će biti mirišljava i malo ljuta', otkriva nam 'Kuhar i pol' - Tomislav Gretić.

24.4.2012.
17:58
VOYO logo

Salata od lignji na tajlandski

Sastojci:

1 kg lignji,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 luk,

1 paprika zelena,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 paprika crvena,

svježi korijander,

chilli,

limeta,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

soja sos,

sezam,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

kikiriki

Priprema:

Očistite lignje i razrežite ih po dužini i širini. Kožu ogulite i nožem napravite male "zareze“ s jedne i druge strane jer će termička obrada biti jako kratka.  

Na narezane lignje dodajte sok od limete i malo soja sosa. Pustite da odstoji oko 5 minuta.
Papriku i luk narežete na tanke rezance. Stavite u zdjelu, dodajte malo sezama, soka od limete, ulja, chillija, komadić svježeg korijandera, malo đumbira i soja sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narezane i marinirane lignje lagano zalijete vrelom vodom. To je sva termička obrada koja je potrebna, pustite da odstoje 15-20 sekundi i izvadite ih na dasku.

Narežite lignje na manje komadiće, stavite ih zdjelu s povrćem, dodajte malo kikirikija i ukrasite  limetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo