Salata od lignji na tajlandski
Sastojci:
1 kg lignji,
1 luk,
1 paprika zelena,
1 paprika crvena,
svježi korijander,
chilli,
limeta,
soja sos,
sezam,
kikiriki
Priprema:
Očistite lignje i razrežite ih po dužini i širini. Kožu ogulite i nožem napravite male "zareze“ s jedne i druge strane jer će termička obrada biti jako kratka.
Na narezane lignje dodajte sok od limete i malo soja sosa.
Pustite da odstoji oko 5 minuta.
Papriku i luk narežete na tanke rezance. Stavite u zdjelu,
dodajte malo sezama, soka od limete, ulja, chillija, komadić
svježeg korijandera, malo đumbira i soja sosa.
Narezane i marinirane lignje lagano zalijete vrelom vodom. To je sva termička obrada koja je potrebna, pustite da odstoje 15-20 sekundi i izvadite ih na dasku.
Narežite lignje na manje komadiće, stavite ih zdjelu s povrćem, dodajte malo kikirikija i ukrasite limetom.
Cijelu pripremu ovoga ukusnog jela možete pogledati u našem video prilogu.