Mokri kolač s višnjama - recept i priprema
Donosimo jednostavan recept za mokri kolač s višnjama. Ovaj recept za mokri kolač s višnjama je brz i jednostavan. Evo koji sastojci su potrebni za mokri kolač s višnjama.
Mokri kolač s višnjama sastojci:
200 g brašna
200 g šećera
3 jaja
200 g maslaca, sobne temperature
1 žličica praška za pecivo
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica očišćenih i svježih višanja
prstohvat soli
šećer u prahu za posipanje
Kako se priprema mokri kolač s višnjama?
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite kalup za pečenje veličine 20 cm. U veliku zdjelu dodajte maslac, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i prstohvat soli te ih pjenasto izmiksajte mikserom. U smjesu dodajte brašno s praškom za pecivo i sve dobro promiješajte.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za pečenje. Na smjesu rasporedite očišćene i bezkoštice višnje. Pecite kolač u pećnici 30-35 minuta, dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu. Mokri kolač s višnjama je odličan desert za sve prigode, a posebno će oduševiti vaše goste kada im ga servirate uz šalicu kave ili čaja. Ovaj kolač se savršeno slaže s vanilija sladoledom ili tučenim slatkim vrhnjem.
Uživajte u ovom jednostavnom i ukusnom receptu za mokri kolač s višnjama i priuštite si neodoljivu poslasticu!
403 Forbidden