Mileram torta je na neki način klasik s kojim nećete pogriješiti. Postoje različite varijante mileram torte, donosimo osnovni recept za pripremu mileram torte.
Sastojci za tijesto mileram tortu:
- jaje
- 25 dkg brašna
- 10 dkg šećera
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 7 dkg maslaca
Sastojci za nadjev za mileram tortu:
- 5 dcl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 20 dkg šećera
- 80 dkg milerama
Izrada mileram torte:
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. U posudu stavite sve sastojke i napravite glatko tijesto. Tijesto utisnite u kalup za torte.
Zatim, napravite nadjev od pudinga i milerama. Skuhajte puding u 5 dcl mlijeka sa 20 dkg šećera. Kada je puding kuhan umiješajte mileram. Dobro izmiješajte i prelijte preko tijesta.
Stavite u pećnicu oko sat vremena na 180 stupnjeva Celzijusa.
Kada je mileram torta pečena, ostavite je sat do dva na sobnoj temperaturu, a nakon toga u hladnjak. Mileram torta neka odstoji preko noći u hladnjaku.
Mileram torta je spremna za rezanje i posluživanje.