Meso sa graškom i mrkvom - recept i priprema
Meso s graškom i mrkvom nije „uobičajeno“ jelo. Ne jedete to svaki dan, no mogli biste. Vrlo je jednostavno za pripremu, a kako će točno izgledati možete vi izabrati. Naime, meso s graškom i mrkvom može biti tekuće teksture, više kao varivo, a može biti i gušće. Mi više volimo da je meso s graškom i mrkvom gušće teksture pa donosimo taj recept.
Sastojci za meso s graškom i mrkvom su:
1 luk
4 svinjska filea
Šalica graška
2 veće mrkve
Žlica pasirane rajčice
Voda
Sol, papar, slatka crvena paprika
peršin
Maslinovo ulje
Voda
Luk narežite na kockice te ga popržite na maslinovom ulju. Dodajte meso koje ste prije narezali na kocke i začinili (sol, papar). Pustite da meso poprimi bijelu boju. Povremeno miješajte. Za to vrijeme narežite mrkvu na kockice. Dodajte mrkvu i grašak mesu. Pomiješajte sve zajedno, a zatim ulijte vodu tako da sve u loncu bude prekriveno. Kada zavri, začinite. Pustite da krčka dok voda ne ispari. Dodajte još 100 ml vode u koju ste prije umiješali žlicu pasirane rajčice. Pustite da se smjesa spoji sa sastojcima u loncu. Dodajte peršin, sve pomiješajte i vaše je jelo spremno.
Meso s graškom i mrkvom možete poslužiti uz prilog prema želji, sa svime se odlično slaže!