Meso s graškom i mrkvom nije „uobičajeno“ jelo. Ne jedete to svaki dan, no mogli biste. Vrlo je jednostavno za pripremu, a kako će točno izgledati možete vi izabrati. Naime, meso s graškom i mrkvom može biti tekuće teksture, više kao varivo, a može biti i gušće. Mi više volimo da je meso s graškom i mrkvom gušće teksture pa donosimo taj recept.
Sastojci za meso s graškom i mrkvom su:
- 1 luk
- 4 svinjska filea
- Šalica graška
- 2 veće mrkve
- Žlica pasirane rajčice
- Voda
- Sol, papar, slatka crvena paprika
- peršin
- Maslinovo ulje
- Voda
Luk narežite na kockice te ga popržite na maslinovom ulju. Dodajte meso koje ste prije narezali na kocke i začinili (sol, papar). Pustite da meso poprimi bijelu boju. Povremeno miješajte. Za to vrijeme narežite mrkvu na kockice. Dodajte mrkvu i grašak mesu. Pomiješajte sve zajedno, a zatim ulijte vodu tako da sve u loncu bude prekriveno. Kada zavri, začinite. Pustite da krčka dok voda ne ispari. Dodajte još 100 ml vode u koju ste prije umiješali žlicu pasirane rajčice. Pustite da se smjesa spoji sa sastojcima u loncu. Dodajte peršin, sve pomiješajte i vaše je jelo spremno.
Meso s graškom i mrkvom možete poslužiti uz prilog prema želji, sa svime se odlično slaže!