Recept i priprema /

Meso pečeno u foliji uz prilog prema želji odlično jelo za obiteljski ručak

Image
Foto: Pixabay

Postoji toliko mnogo načina za pripremu mesa pečenog u foliji! Meso pečeno u foliji jednostavan je, početnički način da se upoznate s kuhanjem sočnog, nježnog odreska.

4.6.2022.
13:34
Pixabay
VOYO logo

Meso pečeno u foliji uz prilog prema želji potupnu je glavno jelo odlično za sve prigode. Kako pripremiti meso pečeno u foliji? Postoje različiti recepti za pripremu mesa u foliji. Donosimo recept za pripremu pečenog mesa u foliji uz umak od češnjaka.

Sastojci za meso pečeno u foliji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g malog crvenog krumpira narezanog na četvrtine
  • 2 srednje narezane mrkve
  • 1 crvena paprika na kockice
  • 1 zelena paprika na kockice
  • pola crvenog luka narezanog na kockice
  • sol i papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 kg odreska izrezanog na kocke od jednog inča

Umak od češnjaka:

  • pola šalice maslaca sobne temperature
  • 1/4 šalice svježe nasjeckanog peršina
  • 4 češnja češnjaka mljevena
  • 1 žličica svježeg ružmarina nasjeckanog
  • 1 žličica svježeg timijana nasjeckanog
  • pola žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Upute za meso pečeno u foliji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelu srednje veličine dodajte crveni krumpir, mrkvu, papriku i crveni luk. Posolite i popaprite i prelijte maslinovim uljem. Stavite četiri komada aluminijske folije na pult. Na svaki komad folije ravnomjerno stavite mješavinu povrća. Dodajte odrezak da pripremite pečeno meso u foliji.

Za izradu maslaca od začinskog bilja od češnjaka: u malu zdjelu dodajte maslac, peršin, češnjak, ružmarin, timijan, sol i papar. Ravnomjerno podijelite i stavite na odrezak. Dvostruko preklopite gornji dio i krajeve svakog komada folije, ostavljajući prostor da se skupi para. Meso pečeno u foliji je gotovo i spremno za posluživanje uz maslac od češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo