Meso pečeno u foliji uz prilog prema želji potupnu je glavno jelo odlično za sve prigode. Kako pripremiti meso pečeno u foliji? Postoje različiti recepti za pripremu mesa u foliji. Donosimo recept za pripremu pečenog mesa u foliji uz umak od češnjaka.
Sastojci za meso pečeno u foliji:
- 500 g malog crvenog krumpira narezanog na četvrtine
- 2 srednje narezane mrkve
- 1 crvena paprika na kockice
- 1 zelena paprika na kockice
- pola crvenog luka narezanog na kockice
- sol i papar
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 kg odreska izrezanog na kocke od jednog inča
Umak od češnjaka:
- pola šalice maslaca sobne temperature
- 1/4 šalice svježe nasjeckanog peršina
- 4 češnja češnjaka mljevena
- 1 žličica svježeg ružmarina nasjeckanog
- 1 žličica svježeg timijana nasjeckanog
- pola žličice soli
- 1/4 žličice papra
Upute za meso pečeno u foliji:
U zdjelu srednje veličine dodajte crveni krumpir, mrkvu, papriku i crveni luk. Posolite i popaprite i prelijte maslinovim uljem. Stavite četiri komada aluminijske folije na pult. Na svaki komad folije ravnomjerno stavite mješavinu povrća. Dodajte odrezak da pripremite pečeno meso u foliji.
Za izradu maslaca od začinskog bilja od češnjaka: u malu zdjelu dodajte maslac, peršin, češnjak, ružmarin, timijan, sol i papar. Ravnomjerno podijelite i stavite na odrezak. Dvostruko preklopite gornji dio i krajeve svakog komada folije, ostavljajući prostor da se skupi para. Meso pečeno u foliji je gotovo i spremno za posluživanje uz maslac od češnjaka.