Svijet salata / Meksička salata sa kukuruzom - recept i priprema

Image
Izvor: Pixabay

U naše tradicionalne kuhinje sve više ulaze egzotični okusi i namirnice koje su prije bile dostupne samo u npr. Aziji, Africi te u Meksiku. Upravo za jedno takvo jelo našli smo fantastičan recept. Pripremite meksičku salatu s kukuruzom.

10.3.2023.
16:28
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Meksička salata s kukuruzom bogata je raznovrsnim povrćem. Odličan je izbor za salatu uz sve vrste glavnih jela. Prilagodite recept za meksičku salatu sa kukuruzom svom ukusu.

Za pripremu meksičke salate s kukuruzom potrebno vam je:

  • Manja glavica luka ili 1/2 vezice mladog luka
  • Mix paprike (1/2 crvene, ½ zelene i ½ žute paprike)
  • Manja limenka kukuruza šećerca
  • Manja konzerva crvenog graha
  • Manja čili papričica
  • Sol, ulje, ocat, ½ žličice šećera

Meksička salata sa kukuruzom priprema:

Nasjeckajte luk na kockice ili mladi luk na kolutiće. Papriku nasjeckajte na kockice jednake veličine i dodajte luku. Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte pa dodajte paprici i luku.

Grah sipajte iz konzerve u cjedilo i dobro isperite pod tekućom vodom da isperete tekućinu u kojoj se nalazi pa i njega dodajte povrću. Sve dobro promiješajte, posolite, dodajte ulje i ocat sa šećerom pa sve začinite. Još jednom dobro promiješajte. Kukuruz istresite iz konzerve u cjedilo, isperite i dodajte salati. Promiješajte da se ravnomjerno rasporedi i stavite u hladnjak na pola sata. Ukoliko nemate vremena čekati da se meksička salata s kukuruzom ohladi, dan prije stavite sve namirnice u hladnjak da budu hladne pa ćete salatu moći odmah konzumirati. Salati možete dodati prepolovljene malene cherry rajčice i štapiće bijelog mesa naglo pržene na grill tavi.

Kombinacije ovise o vašem ukusu, ali osnovni sastojci meksičke salate po kojima je poznata su: grah, kukuruz i čili papričica.

Vjerujte, bit ćete više nego zadovoljni. Uživajte!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču