Čokoladna glazura vam ispadne previše čvrsta te prilikom rezanja se lomi? Uz slijedeći recept ćete dobiti mekanu čokoladnu glazuru s kojom nećete imati navedenih problema.
Sastojci za mekanu čokoladnu glazuru:
- 500g šećera
- 6 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
- 6 žlica maslaca
- 5 žlica mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema mekane čokoladne glazure:
Prosijte šećer i kakao prah u srednjoj zdjeli. Koristite sito sa vrlo sitnim rupicama kako bi što bolje mogli prosijati šećer i kakao u prahz.
U velikoj posudi umutite maslac dok ne postane gladak. Postupno umiješajte smjesu šećera naizmjenično s mlijekom, samo nemojte pretjerati sa miješanjem zbog maslaca. Umiješajte vaniliju.
Tucite smjesu za mekanu čokoladnu glazuru velikom brzinom dok ne postane svijetla i pjenasta. Po želji prilagodite gustoću mekane čokoladne glazure s još mlijeka ili šećera.