Desert /

Kako se radi mekana čokoladna glazura?

Image
Foto: Pixabay

Pripremate tortu i želite ju preliti sa mekanom čokoladnom glazurom? Donosimo recept za pripremu mekane čokoladne glazure.

19.8.2022.
11:11
Pixabay
VOYO logo

Čokoladna glazura vam ispadne previše čvrsta te prilikom rezanja se lomi? Uz slijedeći recept ćete dobiti mekanu čokoladnu glazuru s kojom nećete imati navedenih problema.

Sastojci za mekanu čokoladnu glazuru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500g šećera
  • 6 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
  • 6 žlica maslaca
  • 5 žlica mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema mekane čokoladne glazure:

Prosijte šećer i kakao prah u srednjoj zdjeli. Koristite sito sa vrlo sitnim rupicama kako bi što bolje mogli prosijati šećer i kakao u prahz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj posudi umutite maslac dok ne postane gladak. Postupno umiješajte smjesu šećera naizmjenično s mlijekom, samo nemojte pretjerati sa miješanjem zbog maslaca. Umiješajte vaniliju.

Tucite smjesu za mekanu čokoladnu glazuru velikom brzinom dok ne postane svijetla i pjenasta. Po želji prilagodite gustoću mekane čokoladne glazure s još mlijeka ili šećera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo