Zeleni rezanci s kozicama često se spremaju kao ukusna i jednostavna večera. Potrebno je samo nekoliko sastojaka da se pripremi ovaj ukusni obrok koji će vas oduševiti. Zeleni rezanci s kozicama su savršeni za ljubitelje tjestenine i morskih plodova.
Sastojci potrebni da se pripreme zeleni rezanci s kozicama su:
- 200 g zelenih rezanaca
- 200 g kozica
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- 1 češanj češnjaka, usitnjen
- sol i papar po ukusu
- svježi peršin za posipanje
Kada pripremate zelene rezance s kozicama najprije skuhajte zelene rezance u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite i stavite sa strane. Očistite kozice i uklonite im ljuske. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte kozice, češnjak i sok od limuna te pržite oko 3 minute dok kozice ne postanu ružičaste.
Dodajte kuhane zelene rezance u tavu s kozicama i promiješajte da se sve sjedini. Začinite solju i paprom po ukusu. Ovaj recept za zelene rezance s kozicama već je gotov. Poslužite zelene rezance s kozicama na tanjure i pospite svježim peršinom za dodatni okus. Dobar tek!