Marinada daje aromu mesu, dok fina marinada za svinjski vrat osigurava da svinjski vrat na kraju bude vlažni tijekom kratkog pečenja u tavi. Isprobajte recept ove savršene marinade za svinjski vrat.
Marinada za svinski vrat sastojci:
- 4 šnicla vratine
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- žličica papra
- 3 češnja češnjaka
- 2 žličice kumina
- grančica ružmarina
- 3-4 grančice timijana
- ¼ šalice piva
- 2 žlice ulja
Marinada za svinjski vrat priprema:
Pomiješajte sve sastojke za marinadu u jednu posudu i dobro ih izmiješajte. Marinirajte svinjski vrat u zatvorenoj posudi ili vrećici za zamrzavanje, ostavite u hladnjaku 4 sata do preko noći.
Svinjske šnicle zagrijte na sobnu temperaturu prije kuhanja. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ulijte ulje koje je potrebno zagrijat, otprilike 2-3 minute. Sastružite marinadu s svinjskih vratova i začinite solju i paprom. U tavu dodajte žlicu ulja za kuhanje i pecite oko 3-4 minute sa svake strane.
Pravilna priprema marinade i mariniranje svinjskog vrata najvažniji je korak kako bi meso bilo ukusno i sočno.