Kuharica /

Recept za ukusne mahune na bijelo prožete bogatom kremastom teksturom

Image
Foto: Pixabay

Uz mahune na gusto, ovo je zasigurno jedan od najčešćih načina pripreme mahuna u našim krajevima, a jedina mana mu je što je zbog vrhnja brže kvarljiv. Pripremite mahune na bijelo slijedeći ovaj jednostavan recept i sigurno nećete dočekati da se pokvare.

4.8.2023.
14:01
Pixabay
VOYO logo

Mahune na bijelo su jednostavno jelo koje će vas ugrijati te vaš dan prožeti određenom sjetom i nostalgijom na vremena kada su vam to jelo pripremale majke i bake. Mahune na bijelo zbog svoje jednostavnosti spremit ćete na brzinu tako da vam preostane više vremena za druženje s najmilijima ili ispunjavanje ostalih dnevnih obaveza. Uz pomoć svega nekolicine sastojaka, skuhat ćete bogato i kremasto varivo koje će voljeti svi – od najmlađih pa i onih starijih.

Sastojci potrebni za pripremu mahuna na bijelo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g mahuna
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 čaša kiselog vrhnja
  • 2 žlice octa
  • 3 žlice sjeckanog peršina
  • prstohvat crvene paprike
  • temeljac ili voda
  • sol i papar

Krenite tako što ćete na ulju prodinstati sitno sjeckani luk, a kada omekša dodajte mahune i sjeckanu mrkvu te krumpir. Zatim dodajte vodu ili temeljac pa kuhajte dok povrće ne omekša. Nakon toga vaše mahune na bijelo začinite paprom, solju i crvenom paprikom. Kiselo vrhnje i ocat umiješajte tek kada osjetite da je povrće kuhano, odnosno na samome kraju kuhanja. Dodajte peršin, dobro promiješajte kako bi se sve kvalitetno sjedinilo te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo