Ovaj ljuti umak za tortilje izdržat će najmanje tjedan dana u hladnjaku, odnosno do 2 tjedna. Ako želite da traje dulje, kiselost možete povećati s još soka od limete ili dodati malo octa. Također se lijepo smrzava. Kako pripremiti ljuti umak za tortilje?
Sastojci za ljuti umak za tortilje:
- 2 kg rajčice
- 1 mladi luk nasjeckan
- 2 jalapeno paprike nasjeckane
- 2 češnja češnjaka nasjeckana
- ¼ šalice nasjeckanog cilantra
- sok od pola limete
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice kima
- sol
Upute za ljuti umak za tortilje:
Dodajte rajčice, luk, papriku, češnjak, cilantro i sok od limete u blender. Blendajte dok ne bude prilično glatko.
Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Dodajte salsu i pržite. Dodajte kim i malo soli. Brzo zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte 15-20 minuta.
Po potrebi posolite i promiješajte. Ohladite ljuti umak za tortilje i stavite u hladnjak do upotrebe. Poslužite ljuti umak za tortilje.