Recept i priprema / Domaći ljuti umak za tortilje

Image
Foto: Pixabay

Ljuti umak za tortilje možete pripremiti i sami. Recept za pripremu ljutog umaka za tortilje je vrlo jednostavan.

8.4.2022.
12:44
Pixabay
VOYO logo

Ovaj ljuti umak za tortilje izdržat će najmanje tjedan dana u hladnjaku, odnosno do 2 tjedna. Ako želite da traje dulje, kiselost možete povećati s još soka od limete ili dodati malo octa. Također se lijepo smrzava. Kako pripremiti ljuti umak za tortilje?

Sastojci za ljuti umak za tortilje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg rajčice
  • 1 mladi luk nasjeckan
  • 2 jalapeno paprike nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka nasjeckana
  • ¼ šalice nasjeckanog cilantra
  • sok od pola limete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice kima
  • sol

Upute za ljuti umak za tortilje:

Dodajte rajčice, luk, papriku, češnjak, cilantro i sok od limete u blender. Blendajte dok ne bude prilično glatko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Dodajte salsu i pržite. Dodajte kim i malo soli. Brzo zakuhajte i smanjite vatru. Pirjajte 15-20 minuta.

Po potrebi posolite i promiješajte. Ohladite ljuti umak za tortilje i stavite u hladnjak do upotrebe. Poslužite ljuti umak za tortilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo