Lagani biskvit koji se topi u ustima savršen je za voćnu tortu, a na vama je red da isprobate i uvjerite se u njegovu mekoću i ukusnost.
Sastojci za lagani biskvit za voćni kolač su:
- 5 jaja
- 5 žlica vode
- 20 dkg šećera
- 20 dkg brašna
- prašak za pecivo
Lagani biskvit za voćni kolač priprema:
Jaja cijela izradite mikserom da postanu pjenasta. Dodajte vodu i nastavite miksati. Polako dodajte i šećer.
Posebno pomiješajte brašno sa praškom za pecivo, umiješajte u smjesu. Dno lima za pečenje obložite masnim papirom. Prelijete smjesu u pripremljeni kalup.
Pecite lagani biskvit za voćnu tortu na 180 stupnjeva Celzijusa 25 minuta. Ohladite i stranice odvojite nožem od obruča. Donju stranu odlijepite od masnog papira i možete nastaviti sa pripremom voćnog kolača.