Kuharica /

Kako se priprema kuhana palenta?

Image

Kremasta kuhana palenta oduševit će svakoga. Kako kuhana palenta može biti savršeni obrok?

21.10.2022.
15:05
VOYO logo

Kuhana palenta ne jede se samo za doručak, kako bi tijelo dobilo energiju, kako se nekada smatralo. Danas, kuhana palenta dio je svih obroka i uz nju se savršeno slažu različiti umaci, od povrtnih do mesnih i ribljih. Naravno, važno je da je kuhana palenta kremasta i bez grudica, stoga je važna njezina priprema.

Kuhana palenta priprema se od sljedećih sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g kukurzne krupice ili palente
  • 800 ml vode
  • sol
  • žličica maslaca

U lonac dodajte vodu i sol. Ostavite da zavri. Dodajte kukuruznu krupicu/palentu postepeno te miješajte uz pjenjaču. Što ćete bolje miješati, ona će vam biti gušća i kremastija. Kuhajte ju 5 minuta pa dodajte žlicu maslaca i još ju kuhajte 5 minuta. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom da ne bi došlo do grudica.

Kuhana palenta može se poslužiti na onaj način koji vi najviše volite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo