Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kuglof s grožđicama desert s kojim nećete pogriješiti

Recepti za pripremu kuglofa su brojni, a jeste li probali kuglof s grožđicama? Donosimo recept za pripremu kuglofa s grožđicama.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kuglof s grožđicama se tradicionalno peče u visokoj, ukrasnoj posudi, što kolaču daje karakterističan izgled. Pratite recept i pripremite kuglof s grožicama. Priprema kuglofa traje tri sata s obzirom da tijesto treba odmarati barem dva sata.

Sastojci potrebni za kuglof s grožđicama:

1,5 žličice suhog kvasca

2 žlice tople vode

1 šalica mlijeka

7 žlica maslaca

6 žlica šećera

3 šalice brašna

1 žličica soli

2 velika jaja

1,5 šalice grožđica

1 žličica sitno naribane svježe korice naranče ili limuna

20-ak cijelih blanširanih badema

žlica šećera u prahu

Priprema kuglofa s grožđicama:

Pomiješajte kvasac i vodu u maloj posudi i ostavite da odstoji dok ne postane pjenasto, 5 do 10 minuta. Zagrijte mlijeko sa 6 žlica maslaca i granuliranim šećerom na laganoj vatri, miješajući, dok se smjesa ne zagrije, maslac se otopi i šećer otopi.

Prosijte brašno i sol u zdjelu stajaćeg miksera. U brašnu napravite udubinu i dodajte smjesu kvasca. Polaganim mlazom dodajte toplo mlijeko, miksajući malom brzinom s nastavkom za lopaticu. Povećajte brzinu na srednju i umiješajte jedno po jedno jaje, a zatim umiješajte grožđice i koricu. Nastavite miješati dok tijesto ne postane glatko, oko 5 minuta.

Kalup za kuglof namažite s preostalom žlicom maslaca. Stavite po jedan badem u svako udubljenje na dnu kalupa, pa žlicama tijesto ravnomjerno rasporedite u kalup. Pokrijte kalup nauljenom prozirnom folijom i kuhinjskom krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu dok ne napuni kugolf, oko 2 sata.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuglof s grožđicama pecite u sredini pećnice 15 minuta, a zatim lagano pokrijte kalup folijom i nastavite peći dok ne porumeni pa pecite još 20 do 25 minuta. Ohladite u kalupu 2 minute, a zatim okrenite kuglof s grožđicama na rešetku da se potpuno ohladi, oko 1 sat. Pospite kuglof s grožđicama šećerom u prahu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike