Hrskavi krumpir iz pećnice i krvavice odlična su kombinacija. Ovo jelo jednostavno se i brzo priprema, a najbolje je kao glavno jelo.
Krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice sastojci:
- 4 krvavice
- 5 dkg kukuruzne krupice
- 60 dkg krumpira
- 3 dkg svinjske masti
- sol
Krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice priprema:
Krumpir narezan na kockice posolite i stavite neka odstoji 15 minuta.
Preko njega prelijte rastopljenu svinjsku mast, pospijte ga s kukuruznom krupicom i sve izmiješajte. Stavite krumpir u lim za pečenj.
Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Nakon toga dodajte krvavice koje ste premazali sa masti i pecite još 15-ak minuta.
Krvavice s hrskavim krumpirom iz pećnice su gotove i spremne za posluživanje.