Krumpir kao prilog /

U čemu je tajna dobrog recepta za krumpir s vrhnjem za kuhanje?

Image

Krumpir s vrhnjem za kuhanje poslužite kao prilog ili glavno jelo bez mesa uz sezonsku salatu. U čemu je tajna dobrog recepta za krumpir s vrhnjem za kuhanje?

1.12.2022.
13:28
VOYO logo

Krumpir kao prilog priprema se na različite načine, a jedan od njih je u kombinaciji s vrhnjem za kuhanje. Ovo jelo je vrlo zasitno i može se poslužiti i kao glavni obrok uz salatu prema izboru. Najbolja kombinacija krumpira s vrhnjem za kuhanje je uz sezonsku svježu salatu.

Krumpir s vrhnjem za kuhanje sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2.5 dcl šalice vrhnja za kuhanje
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 30 g maslaca, otopljenog
  • 1 kg krumpira ili batata
  • žličica soli
  • 1/4 žličice papra
  • 2 1/2 šalice naribane mozzarelle
  • majčina dušica kao začin prema izboru

Krumpir s vrhnjem za kuhanje priprema:

Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva Celzijusa. Narežite krumpir na ploške. Maslac, vrhnje za kuhanje i češnjak dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lim za pečenje koji ste prethodno dobro namastili stavite red krumpira i prelijte s 1/3 dobivene smjese od vrhnja za kuhanje. Začinite sa soli i paprom. Prema želji i majčinom dušicom.

Nakon toga sve isto ponovite još dva puta. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u pećnicu. Nakon sat vremena, odnosno kada krumpir omekša. Izvadite iz pećnice i pospijte s naribanim sirom.

Sve vratite u pećnicu na još 10-ak minuta bez folije. Krumpir s vrhnjem za kuhanje je gotov, poslužite ga odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo