Carbonara je jelo koje se priprema s jajima, pancetom i sirom. Obično se priprema sa špagetima, ali se može koristiti i sa drugim vrstama tjestenine. Ovaj recept za kremastu carbonaru gotov je za manje od pola sata.
Kremasta carbonara sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 dkg tjestenine
- 4 žumanjka
- 20 dkg panceta
- 20 dkg mascarponea
- 10 dkg tvrdog masnog sira prema izboru
- 4 češnja češnjaka
- sol i papae
Kremasta carbonara priprema:
- Kuhajte tjesteninu u loncu s vodom i soli dok ne bude al dente.
- U zasebnom tavi pržite pancetu na srednjoj vatri dok ne bude hrskava.
- U zdjeli pomiješajte žumanjke, mascarpone, sir i sol te papar po želji.
- Dodajte nasjeckane češnje češnjaka u tavu s pancetom i kratko pržite.
- Izvadite tjesteninu iz lonca i dodajte ju u zdjelu sa žumanjcima.
- Pomiješajte sve sastojke da se dobro pomiješaju.
- Na kraju dodajte prženu pancetu i češnjak u tjesteninu i pomiješajte.
Kremasta carbonara je spreman za posluživanje. Kako bi carbonara bila kremasta zaslužan je mascarpone.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa