Provjerite imate li sve svoje sastojke i opremu pri ruci prije nego što počnete sa pripremom kreme od brašna kad se žumanjci počnu kuhati.
Sastojci za kremu od brašna:
- 680 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1/4 žličice soli
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
- 30 g kukuruznog škroba
- 1 žlica brašna
- 4 velika žumanjka
- 60 g maslaca
- 230 g gustog vrhnja
Kako se priprema krema od brašna?
U loncu srednje veličine pomiješajte 550 ml mlijeka, šećer, sol i mahunu vanilije. Ako koristite ekstrakt vanilije, dodajte ga na kraju. Pustite da lagano kuha na srednjoj vatri, miješajući da se šećer za kremu od brašna otopi.
U međuvremenu izmiješajte kukuruzni škrob, brašno i žumanjke s preostalom ih 100 ml mlijeka. Umutite malo vruće mliječne smjese sa žumanjcima. Ovo sprječava da se žumanjci pretvore u kajganu kada ih dodate u mlijeko koje ključa.
Ulijte smjesu jaja/mlijeka natrag u preostalo ključalo mlijeko. Ako to učinite kroz cjedilo, kasnije ćete spriječiti stvaranje grudica. Pustite da prokuha, neprestano miješajući pjenjačom, dok se smjesa za kremu od mlijeka ne zgusne i dok ne vidite kako kipući mjehurići dopiru do sredine posude.