Zimnica /

Kratki vodič kako kiseliti crveni luk

Image
Foto: Pixabay

Crveni luk možete pripremiti i za zimnicu. Otkrivamo jednostavan recept kako kiseliti crveni luk.

15.4.2023.
13:21
Pixabay
VOYO logo

Jedan od načina čuvanja crvenog luka je kiseljenje. Na vrlo jednostavan način pripremite crveni luk za zimnicu. Saznajte kako kiseliti crveni luk za samo pola sata. Ovako pripremljen crveni luk odličan je izbor za salatu i prilog uz svako glavno jelo.

Sastojci za kiseljenje crvenog luka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • crveni luk
  • 3,5 dcl jabučnog octa
  • 3 žlice vode
  • žlica šećera
  • sol

U staklenku stavite luk narezan na ploške. Stavite kuhati vodu, ocat, šećer i sol. Kada se šećer i sol otope prelijte smjesu preko luka.

Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturu i tek nakon toga zatvorite staklenke. Kiseli crveni luk stavite u hladnjak ili na tamno i hladno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo