Tradicionalni gulaš je juha ili gulaš koji se obično priprema mekom govedinom i lukom začinjenim paprikom. Mnoge verzije dodaju drugo povrće poput krumpira, mrkve, luka, celera, paprike i rajčice. Riječ gulya na mađarskom znači 'stado stoke', a gulyás znači 'pastir' ili 'kauboj'. Riječ gulyás izvorno je značila samo 'pastir', no s vremenom je jelo postalo gulyáshús ('meso za gulaš') – odnosno mesno jelo koje su pripremali pastiri. Danas se gulaš priprema u posebnim prilikama. A kada je vrijeme za posluživanje gulaša mogli biste se pitati koliko treba mesa za gulaš za 20 ljudi?
Često se pitamo koju težinu mesa naručiti po osobi, drugim riječima koliko je mesa potrebno za određeni broj ljudi, stoga smo napravili ovaj jednostavan mali vodič. Koliko treba mesa za gulaš za 20 ljudi?
Općenito biste trebali pripremiti 225 g mesa bez kostiju ili 340 g po osobi mesa s kostima. Da biste vidjeli koliko vam točno treba uzmite kalkulator i pomnožite. Ali u svakom slučaju možete saznati i ovdje. Ako vas zanima koliko treba mesa za gulaš za 20 ljudi na pravom ste mjestu. Za gulaš za 20 ljudi potrebno je pripremiti 4500 grama mesa govedine. Ako ćete kuhati gulaš s kostima onda vam je potrebno 6800 grama mesa za gulaš za 20 ljudi.