Prije nego što saznate koliko peći kobasice u pećnici evo nekoliko trikova koji će vam pomoći pri pečenju.
Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom ili pek papirom. Ove kobasice vole curiti i ne želite cijelu večer čistiti tave.
Nemojte bušiti kožu prije pečenja. Dobre stvari će nestati. Postavite pojedinačne karike tako da zrak može cirkulirati između njih. Zagrijte pećnicu i stavite lim na srednju rešetku pećnice. Tako ćete sigurno znati koliko peći kobasice u pećnici.
Uložite u dobar kuhinjski termometar za ovakve recepte. Stvarno želite da unutarnja temperatura bude 80 stupnjeva Celzijusa.
Uz kobasice prema izboru, potrebno vam je i malo masnoće (ulje ili mast).
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pokrijte lim za pečenje aluminijskom folijom ili papirom za pečenje. Položite talijanske kobasice tako da između njih bude razmak kako bi zrak mogao cirkulirati u pećnici. Pecite 25-35 minuta na unutarnjoj temperaturi od 80 stupnjeva Celzijusa.