Svinjske nogice, jezik, hrskavice kuhani u vodi s povrćem i začinima daju ukusno jelo - hladetinu. Vrlo je važno dovoljno dugo kuhati hladetinu kako bi priprema bila uspješna i kako biste na kraju dobili ukusnu hladetinu. Optimalno vrijeme kuhanja hladetine na 1 kilogram mesa je od 3 do 4 sata.
Nakon što se hladetina skuha potrebno ju je držati u posudi u hladnjaku i to maksimalno nekoliko dana. Što to znači i koliko dugo može stajati hladetina?
Hladetina je najbolja kada se potroši u roku od 3-4 dana. Nakon tog vremena hladetina će polako gubiti svoj prvotni okus i više se ne preporučuje jesti.
Osnovni sastojak hladetine je meso, upravo zato je potrebno hladetinu pojesti u roku od 3-4 dana. Hladetinu nikako nemojte čuvati na sobnoj temperaturi jer osim što će izgubiti svoju konzistenciju, brzo će se i pokvariti.
Skuhajte hladetinu i uživajte u punini njezinog okusa kada je svježe kuhana.