Kolači sa kesten pireom prava su jesenska poslastica. Nije potrebno puno sastojaka niti truda kako biste pripremili ukusan kolač sa kesten pireom, a rezultat će oduševiti sve koji ga kušaju. Sastojci potrebni da se pripremi kolač sa kesten pireom su:
- 100 g tamne čokolade
- 500 g slatke kreme od kestena
- 4 jaja
- 125 g maslaca
- prstohvat soli
Kako biste pripremili kolač s kesten pireom najprije zagrijte pećnicu na 180 °C. Kalup za kolač sa kesten pireom premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Odvojite jaja. Stavite čokoladu i maslac u zdjelu otpornu na toplinu, stavite na tavu s vodom koja tek ključa i zagrijavajte dok se ne otope. Maknite s vatre, promiješajte da se sjedini i ostavite da se ohladi.
Kad je smjesa sobne temperature umiješajte kremu od kestena, zatim žumanjke. Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i umutite u čvrstu smjesu. 1/3 bjelanjaka umiješajte u čokoladnu smjesu, da posvijetli tijesto, a zatim umiješajte ostatak. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 30 minuta ili dok se kolač sa kesten pireom ne stegne. Kolač sa kesten pireom je gotov. Neka se kolač sa kesten pireom se ohladi prije vađenja iz kalupa i posluživanja. Dobar tek!