Jesenski plodovi /

Recept i ideje za kolače s kestenom

Image

Jesen je već tu, a kolači s kestenom su glavna poslastica koja se u ovo doba priprema. Donosimo vam kolače s kestenom koje morate kušati.

30.10.2021.
13:23
VOYO logo

Kesten -  omiljena jesenska namirnica stoga donosimo ukusne kesten kocke.

Sastojci za kolač s kestenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 150 grama šećera
  • 150 grama kesten pirea (nezaslađenog)
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 50 grama čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Krema za kolač s kestenom:

  • 150 grama omekšanog maslaca
  • 350 grama kesten pirea
  • 150 grama šećera u prahu
  • 1 žlica ruma
  • 4 dcl tučenog slatkog vrhnja
  • 1 instant želatina

Glazura za kolač s kestenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 grama čokolade
  • 4 žlice ulja

Priprema kolača s kestenom:

Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavati šećer, zatim brzinu miksera smanjiti na najmanju i lagano umiješati žutanjke, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju kesten pire.

Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i svaki posebno peći na papiru za pečenje ne dulje od 6-7 minuta na temperaturi 180 stupnjeva. Doduše, može se tijesto ispeći najedamputa i tada vodoravno prerezati ali meni je lakše i jednostavnije peći svaki za sebe.

Za kremu miksati omekšani maslac i kad postane pjenasti dodati šećer u prahu, rum i kesten pire. Slatko vrhnje izmiksati u šlag uz dodatak instant želatine - svakako preporučamo staviti želatinu jer će se šlag razvodniti osim ako nije biljnog porijekla. Kolač slagati: kora - polovica slatkog vrhnja – krema od kestena – druga polovica slatkog vrhnja – kora – čokoladna glazura. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti po kolaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri posluživanju kolača s kestenom ohladiti u hladnjaku ali prije posluživanja ostaviti barem pola sata na sobnoj temperaturi, biti će puno ukusniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo