Jesenski plodovi /

Recept i ideje za kolače s kestenom

Image

Jesen je već tu, a kolači s kestenom su glavna poslastica koja se u ovo doba priprema. Donosimo vam kolače s kestenom koje morate kušati.

30.10.2021.
13:23
VOYO logo

Kesten -  omiljena jesenska namirnica stoga donosimo ukusne kesten kocke.

Sastojci za kolač s kestenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 150 grama šećera
  • 150 grama kesten pirea (nezaslađenog)
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 50 grama čokolade u prahu
  • 1 prašak za pecivo

Krema za kolač s kestenom:

  • 150 grama omekšanog maslaca
  • 350 grama kesten pirea
  • 150 grama šećera u prahu
  • 1 žlica ruma
  • 4 dcl tučenog slatkog vrhnja
  • 1 instant želatina

Glazura za kolač s kestenom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 grama čokolade
  • 4 žlice ulja

Priprema kolača s kestenom:

Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg, postepeno dodavati šećer, zatim brzinu miksera smanjiti na najmanju i lagano umiješati žutanjke, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju kesten pire.

Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela i svaki posebno peći na papiru za pečenje ne dulje od 6-7 minuta na temperaturi 180 stupnjeva. Doduše, može se tijesto ispeći najedamputa i tada vodoravno prerezati ali meni je lakše i jednostavnije peći svaki za sebe.

Za kremu miksati omekšani maslac i kad postane pjenasti dodati šećer u prahu, rum i kesten pire. Slatko vrhnje izmiksati u šlag uz dodatak instant želatine - svakako preporučamo staviti želatinu jer će se šlag razvodniti osim ako nije biljnog porijekla. Kolač slagati: kora - polovica slatkog vrhnja – krema od kestena – druga polovica slatkog vrhnja – kora – čokoladna glazura. Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i preliti po kolaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri posluživanju kolača s kestenom ohladiti u hladnjaku ali prije posluživanja ostaviti barem pola sata na sobnoj temperaturi, biti će puno ukusniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo