Kolač od jagoda i pudinga desert je koji će vas oduševiti. Kombinacija jagoda i pudinga daje savršeni osvježavajući kolač.
Sastojci koji su potrebni za pripremu kolača od jagoda i pudinga:
- 100 g pšeničnog brašna
- prašak za pecivo
- 85 g šećera
- vanilin šećera
- 3 jaja
- 4 žlice ulja
- 250 ml mlijeko
- vrećica pudinga
- 50 g šlaga
- 1 kg jagode
- pakiranje crvene glazura za torte
- 250 ml voda
Kolač od jagoda i pudinga priprema:
Zagrijte je na oko 200 °C. Sada razvucite list papira za pečenje između dna i ruba kalupa. Zatim u posudu za tijesto stavite 100 g pšeničnog brašna i pomiješajte s 2 ravne žličice praška za pecivo. Dodati 75 g šećera, 1 paketić vanilin šećera, 3 jaja i 4 žlice ulja za kuhanje. Sve miksajte 1 min.
Zatim ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i raširite ga lopaticom. Pecite 15 minuta. Nakon pečenja, podlogu za tortu izvadite iz pećnice i stavite na rešetku. Uklonite dno kalupa i ostavite da se hladi još 30 minuta.
Kako biste dovršili kolač s jagodama i pudingom u posudu ulijte 250 ml mlijeka. U mlijeko dodajte 1 paket pudinga. Zatim sve dobro izmiješajte. Zatim umutite 50 g šlaga. U puding dodajte šlag i pažljivo umiješajte pjenjačom.
Zatim premažite polovicu kreme po podlozi za tortu. Operite jagode. Zatim poslažite jagode na kolač. Sada ćete dobiti kolač od jagoda i pudinga.
Pomiješajte 1 paketić crvene glazure za torte s 2 ravne žličice šećera u malom loncu. Postupno dodajte ukupno 250 ml vode i dobro promiješajte drvenom kuhačom. Smjesu kratko prokuhajte na štednjaku uz stalno miješanje drvenom kuhačom. Zatim kistom premažite glazuru preko jagoda. Kolač s jagodama i pudingom sada mora stajati u hladnjaku 30 minuta da se krema i glazura lijepo stegnu.