Postoji nekoliko jednostavnih, ali svakako najboljih umaka za piletinu. Umak od bijelog vina i senf umak među najboljim su umacima za piletinu. Oni će dati posebnu dimenziju svakom jelu od piletine.
Umak od bijelog vina sastojci:
- 1/3 šalice sjeckanog luka
- ½ šalice pileće juhe
- ¼ šalice suhog bijelog vina
- 2 žlice bijelog octa
- 2 žlice maslaca
- 2 žličice nasjeckanog vlasca
Tavu za početak zagrijte te na nju dodajte luk i pirjajte ga nekoliko minuta. Dodajte pileću juhu, bijelo vino i ocat, a zatim još malo prokuhajte. Stavite ovaj najbolji umak za piletinu sa strane i dodajte maslac i vlasac.
Drugi najbolji umak za piletinu je i senf umak čiji su sastojci:
- 2 žličice maslinovog ulja
- 2 mljevena češnjaka
- ¼ šalice suhog bijelog vina
- ¼ šalice pileće juhe
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice senfa
- ¾ žličice sjeckanog ružmarina
- ½ žličice mljevenog crnog papra
Maslinovo ulje zagrijte na tavi i dodajte češnjak te ga popržite. Ulijte vino, pileći juhu, javorov sirup i senf, pa prokuhajte još nekoliko minuta. Dodajte ružmarin i papar i napraviti ćete najbolji senf umak za piletinu.