Kus kus možete pronaći u salatama, varivima i juhama. Kus-kus je vjerojatno jedna od najsvestranijih i najjednostavnijih žitarica koje možete dodati na svoj dnevni jelovnik, a ne trebate ni tavu! Savršena je zamjena za rižu, a može se koristiti u mnoštvu različitih recepata. Prava je namirnica za police u trgovini. Ali koji je omjer vode i kus kusa?
Suprotno uvriježenom mišljenju, kus-kus ne treba kuhati. Mnogi od nas će zgrabiti tavu kada vide pakiranje kus-kusa, ali ne, ne treba! Ovim jednostavnim koracima izradite cijelu vrećicu kus-kusa za nekoliko minuta. Znate li koji je omjer vode i kus kusa?
Izmjerite tekućinu. Lako je samo preliti vodom ravno preko kus-kusa, ali ako koristite prave količine znači da će vaš kus-kus biti savršeno pahuljast.
Poput većine žitarica i tjestenine, lako ju je skuhati previše, jer budimo iskreni, većina nas je nikada ne izvaže kako treba. Želite imati oko 60 g kus-kusa po osobi.
Za kuhanje kus-kusa potrebna vam je samo kipuća voda, ali važan je omjer kus-kusa i vode, trebali biste se pridržavati pravila 1:1. to je pravi omjer vode i kus kusa. Dakle, za 60 g kus-kusa trebat će vam 60 ml kipuće vode. Sada ste sigurni koji je omjer vode i kus kusa.