Ako vam je dosta šampinjona, vrijeme je da pređete na bukovače. Također se lako nabavljaju, a jednostavne su i za pripremu. Možete ih pripremiti na tisuću načina, a mi smo za vas pronašli najbolji recept za bukovače.
Zašto je to najbolji recept za bukovače? Pa zbog toga jer uz tako pripremljeno jelo možete poslužiti koji god prilog želite i u kojoj god kombinaciji. To je zbog toga jer je najbolji recept za bukovače umak od bukovača.
Sastojci za najbolji recept za bukovače su:
- 500 grama bukovača
- maslinovo ulje
- luk
- 100 ml tople vode
- 1 dcl bijelog vina
- 1 žlica senfa
- sol, papar, svježi peršin, lovorov list
Bukovače pripremite tako da ih operete i narežete. U tavu dodajte maslinovo ulje i popržite luk koji ste prethodno narezali. Dodajte bukovače i dinstajte. Posolite, popaprite te dodajte vodu i bijelo vino te lovorov list. Kada voda ispari, dodati senf, sve dobro pomiješati, dodati svježi peršin i poslužiti.
Ovaj najbolji recept za bukovače možete kombinirati s kroketima, njokama ili najjednostavnije – rižom, no odabir je na vama!