Meso za gulaš /

Koji dio junetine koristiti za gulaš?

Image
Foto: Pixabay

Koje meso koristiti za pripremu gulaša? Zašto je junetina najbolje meso za gulaš i koji dio junetine koristiti za gulaš?

14.11.2021.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Gulaš je jelo koje se priprema od mesa i to najčešće od junetine, ali nije svejedno koji dio junetine koristite za gulaš.

Juneća lopatica najbolji je dio junetine koji se koristi za pripremu gulaša. Meso treba narezati na kockice i prijati na laganoj vatri oko sat vremena. Nakon sat vremena prijanja meso će postati mekano i vrlo ukusno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim lopatice za pripremu gulaša možete koristiti i juneći vrat, ali i juneći but.

Gulaš je jelo koje potječe iz Mađarske odakle je otputovalo u druge srednjoeuropske zemlje i šire. Kao rezultat toga, postoji bezbroj varijacija gulaša, kao što je gulaš od svinjetine, pa čak i gulaš od piletine ili puretine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Mađarskoj se gulaš poslužuje s rezancima od jaja na maslacu pod nazivom Csipetke. Uz gulaš je dobro poslužiti i bilo koju sitnu tjesteninu, pire krumpir, okruglice, rižu ili kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo